Bekijk het origineel

IRS-ontmoetingsdag over “Vrede verkondigen”

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

IRS-ontmoetingsdag over “Vrede verkondigen”

2 minuten leestijd

Zaterdag 17 maart hielden wij onze jaarlijkse Ontmoetingsdag in Gorinchem. Velen ervaarden de spreekbeurten van de veldwerkers en de onderlinge gesprekken als bemoedigend. Wij willen iedereen die op die dag aanwezig was hartelijk bedanken voor zijn of haar betrokkenheid en medeleven met het werk van onze stichting.

De sprekers op de Ontmoetingsdag, Guus Van Amstel (Tongeren, België) en Sergio en Evelien Gil (Cuenca, Spanje) deelden met ons vanaf het podium hun ervaringen met het evangelisatiewerk dat zij doen.

GODS OORDEEL

Sergio Gil zei dat Jezus de Vredevorst is, maar dat niet iedereen de boodschap van vrede wil horen. “Mensen hebben de duisternis liever gehad dan het licht. De toorn van God is over een ieder die Hem niet dient. Voordat we vrede verkondigen, moeten we over het oordeel van God vertellen.”

Gil zei dat sommige mensen zich schamen om naar hem te luisteren als hij op straat predikt. “Daarom zetten we onze boodschap ook op internet.”

Een pastoor van de rooms-katholieke parochie uit de buurt is er niet op tegen dat Gil op straat predikt. “Hij heeft weleens tegen mij gezegd: als God jou geroepen heeft, moet je daarmee doorgaan.”

KINDERWERK

Van Amstel zei dat de jaarlijkse evangelisatieweek van de protestantse gemeente De Stem van de Goede Herder in Tongeren altijd weer positief is. “Vorig jaar kwamen er 59 kinderen die niet wekelijks naar de kerk komen. Tien van deze kinderen hadden zelfs nog nooit van het Evangelie gehoord. Deze kinderen kunnen het Evangelie thuis ook weer aan hun ouders vertellen. Het is natuurlijk niet goed om deze kinderen na deze week weer gewoon weg te sturen. Daarom organiseren wij ook altijd één keer per maand op zaterdag kinderclub. Sommige kinderen die de evangelisatieweek meemaakten, zien wij weer terug op deze kinderclub.”

NIEUWE BEZOEKER VAN DE KERKDIENSTEN

Ook bij het werk onder volwassenen mag Van Amstel soms iets van Gods werk zien. “Zo is een invalide man van wie een been geamputeerd is ons tot bemoediging. Toen we langs zijn deur kwamen, zei hij: ‘Ik geloof in God, maar ik geloof niet in Zijn helpers.’ Uiteindelijk is hij toch naar de kerk gekomen, waar hij enorm geraakt werd door een preek. Nu blijft hij naar de kerk komen. Ook bijbelstudies woont hij bij.”

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 mei 2018

In de Rechte Straat | 16 Pagina's

IRS-ontmoetingsdag over “Vrede verkondigen”

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 mei 2018

In de Rechte Straat | 16 Pagina's

PDF Bekijken