Bekijk het origineel

Kerstevangelisatie in Tongeren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kerstevangelisatie in Tongeren

BELGIË

2 minuten leestijd

Zaterdag 16 december zijn we om 9.30 uur samengekomen om te folderen voor Kerst. Er waren een aantal gasten uit Dordrecht en in totaal gingen we met twaalf man de straat op. Onze broeders en zusters uit Dordrecht nemen het altijd op zich om het hele centrum van Tongeren te folderen. De verschillende folders die we mochten uitdragen, gingen over kerst en het ware wonder dat vele mensen in deze drukke tijd vergeten. De titel van de folder was dan ook: “Kerst: Gods uitgestoken hand.”

Bemoediging uit het bijbelboek Koningen

Toen we aan het folderen waren, liep ik samen met een iets oudere broeder en het was een zegen om in gesprek te treden. Toen we een tijdje aan het folderen waren, pakte de wind een van mijn folders mee en konden we deze nog maar juist op tijd van de straat nemen.

De broeder begon mij te vertellen over koning Achab en Josafat en het verhaal van Achab zijn dood vanuit 1 Koningen 22. Terwijl we verder werkten, vertelde hij me over de onschuldige afgevuurde pijl die Achab verwondde met tot gevolg zijn dood. Zo kon die folder die met de wind wegwaaide, of die folder die wij in brievenbussen staken, weleens net als die verdwaalde pijl de mensen diep in hun hart raken.

Dan wel niet tot hun dood, maar tot nieuw leven en bekering. Later die dag mochten we eindigen met het gebed dat er folders zoals die pijl mogen zijn.

Interesse in het geloof

De week die volgt trek ik samen met een broeder uit Krabbendijke naar de donderdagmarkt om mensen uit te nodigen voor de kerstavond die we organiseren de avond daarop. Hier kom ik in contact met een ambachtelijke wafelbakker en deze man lijkt toch oprecht geïnteresseerd in het geloof! Het mooie is dat het heel rustig is op de markt en daardoor heeft de bakker veel tijd om een gesprek te voeren. Na elke toevallige klant komt hij terug om het gesprek voort te zetten.

Jammer genoeg zien wij hem niet op het kerstfeestje maar we geven niet op in het gebed en ik kijk al uit om hem nog eens te ontmoeten op de donderdagmarkt! Wie weet raakt die pijl van Gods Woord hem wel in zijn hart. Het verhaal blijft mij bij tot bemoediging in het werk in Tongeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 maart 2018

In de Rechte Straat | 16 Pagina's

Kerstevangelisatie in Tongeren

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 maart 2018

In de Rechte Straat | 16 Pagina's

PDF Bekijken