Bekijk het origineel

Geloven is volstrekte afhankelijkheid

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Geloven is volstrekte afhankelijkheid

2 minuten leestijd

“Die Mijn vlees eet en mijn bloed drinkt, die heeft het eeuwige leven” Joh. 6:54

Geloven is je volstrekt afhankelijk weten van God. Heel je wezen keert zich door het geloof tot Hem. Je drinkt uit Hem, je leeft uit Hem. Dat besef van afhankelijkheid is als een zoete huiver, die als een wolk uit het diepste van jezelf omhoog stijgt. In die wolk hul je je in aanbidding. Je looft Hem al maar door. Je roemt Zijn grootheid. Je prijst Zijn eeuwige kracht. Je raakt niet uitgezongen over Zijn heerlijkheid, die je aanschouwen mag.

Geloven is je volstrekt afhankelijk weten van Christus. De volle verzoening me deze heilige God drink je uit Hem tot je. Hij is eten en drinken tegelijk voor je. “Die Mijn vlees eet en Mijn bloed drinkt, die heeft het eeuwige leven” (Joh. 6:54). Zoals een pas geboren kind in landen, waar geen andere melk beschikbaar is, geheel en al aangewezen is op de moeder, omdat het anders sterven zal, zo weet ik mij volkomen afhankelijk van het verzoenende bloed van Christus. Ik weet dat ik voor eeuwig zou moeten sterven onder de toorn Gods, die ik vanwege mijn zonden verdiend heb, wanneer Christus mij niet Zijn bloed aanreikte als zoenmiddel tussen God en mij.

Daarom weet ik mij ook zo diep één met Christus: “Die Mijn vlees eet en Mijn bloed drinkt, die blijft in Mij en Ik in hem” (Joh. 6:56). Christus zet Zijn offer der verzoening dat eens en voorgoed door Hem op Golgotha gebracht is a.h.w. voort in mij (en in elke gelovige) doordat Hij dat offer, terwijl Hij in mij blijft, altijd opnieuw aan de Vader aanbiedt voor de vergeving van mijn zonden. Op grond van Zijn éénmaal gestorte bloed mag ik in alle vrede tot God gaan, mag ik weten dat het welbehagen van de Vader door Jezus Christus, Zijn Zoon, ook op mij rust.


Bron: Ds. H.J. Hegger. Wat is geloven?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 maart 2018

In de Rechte Straat | 16 Pagina's

Geloven is volstrekte afhankelijkheid

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 maart 2018

In de Rechte Straat | 16 Pagina's

PDF Bekijken