ZEVENDE DAG
Van dhr. P. de Jong te Hardinxveld-Giessendam kreeg ik een brief, waarin hij tracht aan te tonen dat de verplichting om de zondag te vieren precies eender geldt als oudstijds de verplichting om de sabbat, de zevende dag, te vieren.
Ik heb daar grote moeite mee. Dan verlaten we het beginsel: Sola Scriptura. In de r.-k. apologetische lektuur wordt vaak de viering van de zondag door protestanten aangegrepen als een bewijs dat ook de protestanten zich niet houden aan de Schrift alleen. Immers nergens vind je in de Bijbel een verandering van het ene gebod in het andere: „Zes dagen zult gij arbeiden en al uw werk doen, maar de EERSTE dag is de sabbat van de Heere, uw God".
Zoals ik al eerder schreef, neem ook ik een verplichting om de zondag te vieren, aan, maar op andere gronden, nl. vanuit de vrijheid der kinderen Gods en de gemeenschap der heiligen in de liefde.
Ik stel echter voor dat we de diskussie hierover in ons blad sluiten en dat ieder in eigen kerk of kring daar dan maar verder over spreekt en nadenkt, als hij daar behoefte aan heeft.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van maandag 1 oktober 1984
In de Rechte Straat | 32 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van maandag 1 oktober 1984
In de Rechte Straat | 32 Pagina's