Een kerstrecept van Ivana
Sesamzaadkoekjes uit Palermo (Sicilië), de geboorteplaats van Ivana.
Benodigdheden:
400 gram suiker • 250 gram sesamzaad • 1 kilo bloem • 4 eieren • 400 gram reuzel
Aan de slag!
Leg de bloem op tafel, maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren, de reuzel (op kamertemperatuur) en de suiker toe. Kneed. Als het deeg glad is, doe het dan in een kom met huishoudfolie erover en zet het ongeveer een halfuur in de koelkast. Maak daarna langwerpige en iets geplette koekjesvormpjes en haal ze door het sesamzaad. Bak de koekjes op folie in een bakplaat in een van tevoren verwarmde oven op 180 graden.
Buon appetito!
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 december 2023
In de Rechte Straat | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 december 2023
In de Rechte Straat | 16 Pagina's