+ Meer informatie

Onzin van de bovenste plank

2 minuten leestijd

In Panorama (ed. 16-1974) stond een artikel: „Jezus stierf in India — Hotelier Basharat Sadeem uit het Indiase Srinagar beschouwt zichzelf als een regelrechte afstammeling van Jezus. De bekende oudheidkundige dr. F. H. Hassnain zegt te kunnen bewijzen dat hij gelijk heeeft".

„Hij baseert zijn theorie op het gegeven dat Jezus niet aan het kruis stierf, maar slechts schijndood was. Een verklaring, waarin de Indiër zich gesteund weet door tal van westerse theologen en medici".

„In de ochtend van de derde dag werd het plan uitgevoerd, nadat de Romeinse wachters met een zak zilverlingen een straatje om waren gestuurd".

„Ook voor de hemelvaart meent de Indiase oudheidkundige een afdoende verklaring te hebben gevonden. Jezus nam immers afscheid van zijn discipelen, die toen nog steeds in zijn herrijzenis uit de doden geloofden, op de Olijfberg, een heuveltop die vaak in neveds gehuld was. Nadat hij zijn volgelingen had gezegend, wandelde de Herder van hen weg om meteen daarna door mistflarden te worden opgeslokt, zijn discipelen die met eerbiedig gebogen hoofd bleven staan, in de overtuiging achterlatend dat hij ten hemel was opgevaren".

„De Prediker trok naar India, vergezeld van zijn moeder Maria en van zijn volgeling Thomas". ,Hij stierf in Srinagar op 115-jarige leeftijd als meervoudig grootvader".

ONS KOMMENTAAR:

Waarom wij deze citaten hier publiceren? Om u een inzicht te geven tot welk een dwaasheid zelfs wetenschapsmensen zoals- dr. Hassnain kunnen vervallen, als het erom gaat het christelijk getuigenis omtrent de opstanding en hemelvaart van de Heere Jezus aan te vallen. Leg deze onzin eens naast het verheven verhaal van de opstanding en de hemelvaart van Christus en u zult het hemelsbrede verschil bemerken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.